הראיון האסור של מנכ"ל גוגל לשעבר הודלף: "אין לכם מושג מה מגיע"
תמיד תהיתם מה חושב מנכ"ל גוגל לשעבר אריק שמידט על העתיד של הבינה המלאכותית? הראיון האחרון שלו באוניברסיטת סטנפורד, שהוסר במהירות, נותן הצצה נדירה לעולם המתקדם של הבינה המלאכותית – ולאתגרים שמחכים לנו.
מה שמידט באמת אמר
במהלך הראיון שהוסר, שמידט דיבר על מגוון נושאים, החל מתפקידם של חלונות הקשר רחבי היקף בבינה המלאכותית ועד לקרב הגיאופוליטי על עליונות טכנולוגית בין ארצות הברית לסין. אחד הדברים הבולטים ביותר? השקפתו על סיוע בתכנות באמצעות בינה מלאכותית. למרות שהתקדמות הטכנולוגיה מאיצה את היעילות, שמידט טען שעדיין רחוק היום שבו נוכל לפתח יישומים מורכבים ומלאים בעזרת הבינה המלאכותית בלבד.
הוא גם התייחס לניסיונות הממשל האמריקאי לאסור את השימוש בטיקטוק. ההצעה שלו? גישה אסטרטגית שתשמור על חופש הטכנולוגיה מבלי לפגוע בביטחון הלאומי.
התמונה הגדולה: בינה מלאכותית ואנרגיה
שמידט הדגיש את הצורך הקריטי במשאבי אנרגיה לפיתוח בינה מלאכותית כללית (AGI). הוא הציע שיתוף פעולה עם מדינות כמו קנדה כדי לנצל מקורות אנרגיה נוספים. הפיתוח של AGI דורש כמות עצומה של נתונים ואנרגיה, וזה מציב אתגר רציני לעתיד הבינה המלאכותית.
אבל זה לא רק עניין של אנרגיה. שמידט גם ציין שאיזון בין עבודה לחיים אישיים תופס עדיפות בגוגל, מה שגרם לדיון סביב השאלה האם החברה מאבדת את יתרון התחרותיות שלה.
למה זה חשוב לכם?
אחד הנושאים המדאיגים ביותר שהועלו בראיון של שמידט היה התחרות עם סין בתחום הבינה המלאכותית. ארצות הברית עושה צעדים, כולל בתחום של לוחמה רובוטית, כדי להישאר בחזית. אבל ככל שמודלים גדולים לשפה נעשים מורכבים יותר, דרכי הפעולה הפנימיות שלהם נותרות תעלומה, ואתגר שענקיות הטכנולוגיה נאבקות לפצח.
מה הלאה?
שמידט לא היה פסימי לחלוטין. הוא הדגיש שמדובר בהשקעות גדולות בבינה המלאכותית שצפויות להניב תשואות משמעותיות, כל עוד החברות ימצאו את הדרך הנכונה להתמודד עם האתגרים של זכויות הקניין הרוחני. עם הבינה המלאכותית שמחליפה יותר ויותר תחומים בתהליך הפיתוח של תוכנות, העתיד עשוי להביא לעלייה משמעותית בפריון – אבל האם זה יקרה על חשבון המתכנתים האנושיים?
שמידט סיים בדיון על הפצת מידע שגוי. עם כלי הבינה המלאכותית שהולכים ומתחזקים, השליטה על הנרטיב וההבטחה שהמידע הנכון מופץ יהפכו לאחד האתגרים הגדולים ביותר עבור ממשלות וחברות כאחד.
למה הראיון הוסר?
לא ברור בדיוק מדוע האוניברסיטה בסטנפורד הסירה את הסרטון מערוץ היוטיוב שלהם, אך ייתכן שהערותיו של שמידט – במיוחד סביב פעולות הממשל והעדיפויות המשתנות של גוגל – היו רגישות מדי.
מה דעתכם? האם אנחנו צריכים להיות מודאגים מההתפתחויות המהירות של הבינה המלאכותית, או נרגשים מהאפשרויות שהיא מביאה?
עוד כתבות, כלים ותוכן בעולמות הבינה מלאכותית בלחיצה על הכפתור⇣