- למען האמת אתן כנראה הולכות לשמוע כאן כמה דברים שלא שמעתן אולי באף מקום אחר.
- מליוני משרות נעלמות
- העולם מתחלק ל 2 כיום. (נעשה את זה פשוט)
- המתכנתים והלא מתכנים.
- מי מכיר כלים מהעולמות האלה ?
- שיטות עבודה
- אז היכן אתן יכולות כבר מחר ליישם את השיטה הזאת ?
- עלו חלק מהכלים הטובים שלעולם יש להציע.
- Notion
- ניהול זמן
- סיעור מוחות ורעיונאות
- פיתוח אתרים
- כיצד מתחילים עם אתרים ?
- עיצוב גרפי
- שימושים של קאנבה
- עריכת וידאו מהטלפון הנייד
- לסיכום יזמיות יקרות
- המצגת
- Video
למען האמת אתן כנראה הולכות לשמוע כאן כמה דברים שלא שמעתן אולי באף מקום אחר.
חשוב לי להעביר לכן מסר. “אל תקטינו ראש בנוגע לכלים הטכנולוגים” אל תלכו על הפתרונות הכי פשוטים וקלים , כל המתחרים שלכם כבר עושים את זה. תפתחו את הראש ללמידה ותחשפו לכמה שיותר כלים. זו למידה של אוריינות דיגיטלית איכותית.
עלישמי איליה. אני נשוי ואבא ל 2 בנים שובבים בצורה בלתי רגילה, מהנדס תעשייה וניהול במקצועי. אני יזם חברתי טכנולוגי, ולפני 10 שנים הקמתי את קומפיומיט, מיזם שאפתני שהדריך על טכנולוגיה מבוגרים בכל הארץ וכיום עושה את זה במתכונת בוטיקית יותר. במסגרת העסק אני גם מייעץ ומלווה עסקים קטנים בעולם הדיגיטל ומספק את שירות בנית האתרים על פלטפורמת Wix & Webflow. אני משקיע נדל"ן ובשנה האחרונה הקמתי סוכנות תיווך נדל"ן בשם קאוולירס (האתר עדיין בבנייה) אשר עוסקת בתיווך וגם מספקת מעטפת שירותים דיגיטליים למקצועני נדל"ן.
מליוני משרות נעלמות
בטח שמעתן על כך שבעולם מיליוני משרות מוחלפות ונעלמות ממש ברגעים אלו ועשרות מליוני משרות חדשות מחליפות אותן.
אנחנו ניצבים בעידן של שפע טכנולוגי. כל אחד יכול להשפיע ולתרום. ובשל התחלופה הבלתי פוסקת של מידע כולם צריכים גם לשאוף לסגל לעצמם את הרגל הלמידה הרציפה - ה Life long learning.
העולם מתחלק ל 2 כיום. (נעשה את זה פשוט)
המתכנתים והלא מתכנים.
במילים אחרות Developers אשר כותבים קוד ו Developers אשר לא כותבים קוד.
אני שמח להשתייך לקבוצה השנייה מאמין שבקרוב גם אתן תשמחו בשייכות אליה .
No -code או Low code אלו קונצפטים שאומרים שאנחנו לא חייבים להשתמש בקוד מורכב או לפתח אלגוריתם כדי ליצור מוצרים דיגיטליים היום. שני אלה בעלי עוצמה רבה .אלו עולמות שפתוחים לכולם, לא צריך להיות מתכנת, לא צריך ללמוד 3 שנים מדעי המחשב או להיות מהנדס תוכנה כדי להיכנס לעולמות האלה. כל אחת יכולה ליצור אתר! כל אחת יכולה לבנות אפליקציה!
כל אחת יכולה להשיק קמפיין דיגיטלי!
כל אחת יכולה לעצב מוצרים יפים!
מי מכיר כלים מהעולמות האלה ?
הכלים שאני יציג עבורכם הם הכלים המובילים בתעשייה שלנו כיום.
אנחנו הולכים לדבר על מספר תחומים שיעזרו לכן להפוך ליזמיות טובות יותר ולהשיק מוצרים מהודקים ואיכותיים יותר לעולם.
שיטות עבודה
אז אני לא הולך לצלול איתכם עמוק מידי במתודולוגיות העבודה האלה. אני משאיר עבורכן את הקישורים כדי שתוכלו להעמיק בקונצפטים האלה ולקרוא עליהם עוד. השיטות האלה יורידו מכן לחץ מיותר במהלך העבודה ויכניסו בהירות וכייף לעבודה שלכם ולחיים הפרטים. אני כן יסביר על הדברים החשובים שאתן צריכות להכיר וליישם מחר.
אתן רוצות לגרום לדברים לקרות! אתן צריכות פוקוס! ואתן צריכות סדר! אתן זקוקות לתשתית עליה אתן הולכות לבנות את המוצרים שלכם. לצקת את הידע, לנהל מסד נתונים ועוד. פארה של טיאגו פורטה אומרת דבר פשוט. אנחנו מחלקים את העולם שלנו לפי :
פרויקטים, משימות, מקורות מידע, וארכיון. כל אחד קשור בשני. כאשר אנחנו מתחילים פרויקט מסוים , הפרויקט מתחלק לתתי משימות וכל משימה נשענת על מקור או מספר מקורות. בסיום אותו פרויקט או בסיום המשימה, היא עוברת לארכיון כדי לא לתפוס לנו מקום מנטלי במוח. GTD= get things done. אין יותר ישיר מזה 🙂 לגרום לדברים לקרות.
גי-טי-די של דויד אלן אומר פחות או יותר את אותו הדבר רק שנכתב לפני 21 שנה. אני מאוד ממליץ לקנות עותק של הספר שלו ולעיין בו כמו במדריך באופן קבוע. טיאגו מסתמך בין היתר על GTD.
אז היכן אתן יכולות כבר מחר ליישם את השיטה הזאת ?
אלו חלק מהכלים שיכולים לעזור לבנות את התשתית שלכם. ולהשתמש בשיטות שהוזכרו למעלה. אם אתן שואלות אותי , בשלב זה גוגל דרייב יכול לעבוד לכן נהדר.. בשלב השני כדאי לקפוץ למים ולאמץ כלי מתקדמים יותר שכן הן מעלות את המוניטין שלכן ומציגות אתכן באור חדשני בעיני הלקוחות שלכם. שמים אתכן קדימה בתחרות ועוזרים לכם לשווק ולמכור טוב יותר את המוצרים שלכם. האמון של הלקוח היום נמדד בין היתר על סמך כמה אתן טכנולוגיות. כמה האתר שלכם נראה מקצועי ונוח לשימוש. וכמובן עולם חווית המשתמש הינה קורס למתחילים של חבר שנחשב שם דבר עולמי בתחום Ux למי שתרצה להעמיק יותר.
עלו חלק מהכלים הטובים שלעולם יש להציע.
לשאלה שעלתה על ענן שכדאי לבחור. אני המלצתי על הענן של גוגל שכיום נקרא Google one .
להלן טבלת התמחור של החבילות נתן לראות שחבילה של 100 גיגה שבהחלט יכולה להספיק לכל עסק בתחילת דרכו שלא מרבה לעשות שימוש כבד בתמונות ווידאו. סה”כ 80 שקלים לכל השנה.
Notion
נושין זאת המערכת הכי גמישה שנוצרה עלי אדמות בעיני. אני בעל מומחיות גבוהה בכלי נושין. מסייע כיום לעסקים מקטנים עד גדולים בהטמעה של הכלי. ייעוץ בכל בצעדים הראשונים בעסק. כולל מפגשי ייעוץ ממוקדים.
המוצר הושק ב 2013 בתקופה בה כל הכלים היו ממוקדים לפתור משהו אחד, נוישן יצרה כלי שנותן מענה הוליסטי להרבה אתגרים. החברה מוערכת בשווי של למעלה מ 10 מיליארד דולר כיום. וזה חשוב לנו לדעת שהיא לא הולכת להעלם לנו מחר בבוקר.
היא משמשת אנשים לצרכים האישיים שלהם כמו מעקב אחרי הרגלים ובו בזמן נותנת פתרונות לתאגידים וחברות בוגרות כמו פיגמה . זו גם חברה עם בסיס המשתמשים / אוהדים הגדול ביותר בעולם. נכון לרגע כתיבת שורות אלה היו 213 אלף באתר רדיט.
ניהול זמן
בניהול זמן נגענו בקצרה. הדבר החשוב שאני רוצה שתקחו מהרצאה הוא שאתן חייבות לשים לעצמכן בלוקים של זמן ביומן לעבודה הקריאטיבית שלכן. אל תתנו לאף אחד לקחת מכם את הזמן הזה. הוא זמן התפתחות שלכן כמו גם פיתוח העסק. במידה ואתם לא קובעים לעצמכן ביומן זמן שלכן זה אומר שכל אחד יכול להתפרץ למרחב הפרטי ולדרוש את זמנכם. כל פעם שתתיישבו לעבוד על המיזם שלכם , בין אם זה כתיבה שיווקית או כתיבת של המודל העסקי, זה חשוב שתעשו את זה במקום שקט ללא הפרעות
מחקרים מראים שכל הפרעה יכולה לקחת מאתנו זמן התאפסות לחזרה לעצמנו של 30-40 דק. זה פסיכי אם תחשבו על זה. 2 -3 הפרעות כאלה ביום והוא נגמר. ואיתו זמן האיכות שלכן בעבודה על הפרויקט.
אז דבר ראשון , חוסמים ביומן בלוקים של זמן לעבוד על הפרויקטים שלכם על המשימות של הפרויקטים.
אלו הכלים שישרתו אתכן בעשייה
סיעור מוחות ורעיונאות
גם בתחום הזה יש המום כלים אבל אני בחרתי עבורכם את ה 2 שאני מאוד אוהב ומשתמש.
הראשונה נקראת MIRO.
כלי שמאפשר שימוש חינמי ואין צורך לרכוש בו מנוי על ההתחלה.
יאפשר לכם ליצור מפות מוח , לצייר ולשברט את הרעיונות שלכם בחופשיות ויש לו אפילו התממשקות עם זום אם תרצו לעשות את זה יחד עם הקולגות או השותפים למיזם.
האפשרויות של כלי MIRO הם אינסופיות ועקומת הלמידה יחסית פשוטה.
הכלי השני נקרא Whimsical.
וההבדל הדגול בין השניים הוא שב WHIMSICAL אתם תהנו מאוד ליצור דיאגרמות וסקיצות עבור האתר שלכם למשל.
שני אלו הם כלים נהדרים לגשת אליהם כדי לתכנן איך האתר שלכם הולך להראות.
אני מבין כמובן שלא תמיד יש לכך זמן וכמובן שאפשר להעביר את המשימה הזאת למעצב, אבל לפעמים אין תקציב למעצב או שאתם פשוט רוצים להעביר את הפנטזיה שלכם לדף דיגיטלי כדי להמחיש למעצב על מה מפנטזים ואלו יהי הכלים שיסייעו לכם בכך.
פיתוח אתרים
פיתוח אתרים
בשיעור סיכמנו שכל אחת רוכשת לעצמה דומיין ב 65 שקלים לשנה שיהיה על השם שלה בהתחלה. וכדי כבר להכנס לעניינים ולהרגיש בבת אחת טכנולוגיות יותר
WOW כמה שהעולם הזה רווי וגדוש בכלים מדהימים .
Webflow - כלי לפיתוח אתר אינטרנט פנומנלים. עם נראות מדהימה. עם אפשרויות עיצוב אינסופיות.החברה עם שווי של של מיליארדים ונחשבת אהודה בקרוב המעצבים שמקבלים כאן פלטפורמה למימוש הפנטזיות שלהם.
Wix- כולנו מכירים את החברה הישראלית מנמל תל אביב שעושה בית ספר לכל חברות בניית האתרים בסגנון עשה זאת בעצמך.
וויקס לא עוצרת ולא מפסיקה להתפתח. לוויקס יש מוצר חדש ומתקדם יותר שנקרא Editor -X .
חברת וויקס.
וכמובן Wordpress בשילוב עם כלי העיצוב של חברה ישראלית בשם Elementor.
הסיבה שאני אישית זנחתי את העבודה עם וורדפרס היא שהוא גזל ממני הרבה זמן יקר בהתעסקות של עדכונים. המערכת מבוססת על הרבה תוספים צד 3 שגם הופכים אותה לפריצה יותר. ואם לא מעדכנים אותם על בסיס קבוע יוצרים חורי אבטחה ופחות אהבתי את השיטה. וכמו כן המערכת די מסורבלת ובמקור פותחה לשמש כלי לבלוגים ומשם פשוט הוסיפו עליה הרבה טלאים לאורך השנים.
יש לאמר לזכותה שבערך חצי מכדור הארץ עובד על וורדפרס והיא עדיין פתרון מועדף על רבים.
היתרונות הם שניתן להקים במהירות אתר על גבי שרת פרטי או חברות שרתים שקיימות בשפע בעולם ולחסוך כסף. נדרש ידע טכני וזמן שבסוף יהיה שווה הרבה כסף.
חברות נוספות נעבור בריפרוף : squarespace , shopify .
כיצד מתחילים עם אתרים ?
- צריכים לרכוש דומיין. דומיין בעברית זה שם מתחם. זו הכתובת של האתר שלכן. נכון שזה לא תמיד נדרש אבל אם אתן רציניות כלפי העסק שלכן תעשו את זה כבר היום. דומיין היא זהות וירטואלית נדלנית שלכן. ואתם רוצות לתפוס את הדומיין שנכון עבור העסק שלכן. דומיין עולה 65 שקלים לשנה ותלוי אם רוצים להפעיל הגנות עליו או שלא.
- אחסון - אם בחרתם במערכות כמו WIX או WEBFLOW אתם מכוסים.
- אפשר לרכוש מנוי בתשלום ואפשר להמשיך גם עם מנויים מוגבלים וחינמיים אבל יש לשים לב שיהיו פרסומות של החברות שיתנוססו לכם באתר והנראות לא תהיה מקצועית. לא ממליץ אישית לחסוך כמה שקלים בחודש בשווי של מנת פלאפל לרוב על גבי המיתוג והנראות שלכם
עיצוב גרפי
גם כאן מדובר בסצנה עם כל כך הרבה כלים מגניבים וטובים שקצרה היריעה מלעבור על אפילו ה עשירייה.
אבל אני יכול לספר לך באופו אישי שאני עושה שימוש בכלי בשם Canva כבר די הרבה זמן.
מדובר בכלי המוביל בעולם עם 60 מיליון משתמשים חודשיים ושווי של 40 מיליארד דולר. ומאחורי ההצלחה שלו עומדת יזמת מדהימה בשם Melanie Perkins. רק 1 מתוך 4 יזמים היא אישה. מליני היא אחת מתוך 2% המנכליות בעולם.
בתור ילדה היא הייתה משקיעה את זמנה בהחלקה על הקרח באופן מקצועי והתחילה כבר בגיל צעיר את הדרך היזמית שלה כאשר מכרה צעיפים בשוק המקומי .
מלני זיהתה את הבעיה אצל מעצבים רבים בקושי עבודה עם הכלים המקצועים שהיו מסורבלים ונגישים רק לקמצוץ קטן של אוכלוסיה.
אתן יכולות לשמוע את ההרצאה מעוררת ההשראה על קנבה ומלני כאן אגב, מלינה שווה כיום 16 מיליארד דולר ואולי יותר מי סופר 😉
עבור הכלי הזה זנחתי כמעט לחלוטין את הפוטושופ עם רישיון שאני מחזיק והכלי לא מפסיק להתפתח ולהתחזק בפיטצ'רים כל הזמן.
שימושים של קאנבה
- פרסום פוסט מותאם בגודל לכל רשת חברתית עם מאגר של תמונות, אלמנטים גרפיים שונים, תבניות וידאו ,סאונד ועוד
- אפשרות לערוך תמונות (עריכה בסיסית אבל פרקטית) כולל אפשרות להסיר רקעים בצורה אוטומטית ע"י בינה מלאכותית של קאנבה
- בניית לוגו
- בניית גאנט שיווקי (תוכנית פרסום תוכן שבונים מראש והמערכת מפרסמת לבד לפי תאריכים) פרסומי ולפרסם ישירות לפייסבוק מתוך קאנבה
- יצירת סרטונים מעוצבים
- מצגות
- כל הקישוטים לערוצים החברתיים שלכם תוכלו לבנות בקלות מתוך קאנבה כמו למשל הקובר בפייסבוק או תמונת הפרופיל
לקאנבה יש מסלול בתשלום קצת פחות מ 10 דולר לחודש בהתחייבות לשנה ואתם מקבלים חשבון פרו עם 5 אנשי צוות בתוכו שאתם יכולים להזמין ולעבוד איתם יחד על פרויקטים. אלו יכולים להיות גם קולגות לעבודה שאתם רוצים שיעזרו לכם או אנשי מקצוע שתרצו להזמין לסביבה האישית שלכן בקנבה.
ברגע שעושים שימוש חינמי בקאנבה יש לזכור שהרבה מהמאגרים של התוכנה לא יהיו זמינים ולא ניתן יהיה לעשות בהם שימוש מפעת הפרת זכויות יוצרים. לכן לכל מקרה מצרף לכאן 2 לינקים למאגרים עצומים של מדיה חלקה חינמית בה תוכלו למצוא תמונות, מוזיקה, רקעי וידאו ועוד עבור הפרויקטים שלכם.
https://allthefreestock.com/ - אתר חיפושים מפלצתי עם כל סוגי
ובלוג של חבר שעשה עבודה נהדרת לסכם על כל המאגרי תמונות הטובים שמצוים ברשת:
https://yazamnik.com/amazing-free-stock-photo-sites/ - 14 אתרים חינמיים לתמונות לעבודות קצת יותר רציניות שדורשות השקעה בתוכן באיכות גבוהה ניתן לפנות לחברה הישראלית יש לציין הבאה:
https://artlist.io/ כאן תמצאו מוזיקה נהדרת שתלווה את הוידאו שלכם או מצגות. ועל אותו משקל אם אתן מחפשות את הקליפ וידאו הכי סופר דופר איכותי שישרת את התוצרים שלכם
מאותם הבעלים. יש לזכור רק שאלו אתרים בתשלום.
עריכת וידאו מהטלפון הנייד
אז הינה עוד חברה ישראלית (כמה מפתיע לא ?) שאני אישית עושה בה שימוש עשור. היא מאפשרת לכם להעביר את פעולת עריכת הוידאו שלכם למצב אוטומטי כמעט לחלוטין.
אתן רק מעלות את התמונות והוידאו, בוחרות תבנית, מוזיקה ווואלה המערכת עושה שימוש בכלי הבינה מלאכותית שבה ויוצרת עבורכם סרטון. זה כמובן לא תמיד יוצא מדויק אבל ואללה לפחות לא בזבזתן על זה זמן יקר.
magisto - בינה מלאכותית לא עובד קשה את האפליקציה הבאה אני ממליץ מאוד להתקין על הטלפון שלכן למי שיש אפל או אנדרואיד יש גרסאות לכולן לא לריב!
Inshot - יכולות אינסופיות של עריכת סרטונים וסופר נוחה ואופטימלית
עריכת וידאו מהטלפון הנייד תאפשר לכן לערוך את הסרטונים שאתם מצלמים. להוסיף להם אפקטיבים. תבניות ופילטרים. טקסטים ומעברים ומה לא בעצם. כלי מאוד עוצמתי ופשוט לשימוש לכל הרמות.
לסיכום יזמיות יקרות
- אני ממליץ לכל אחת מכן להעמיק ולהבין בטרנדטים בעולם שלכן
- אתן צריכות לסגל הרגל של פרסום בימים קבועים זה עוזר לאלגוריתם להבין אתכן. ודרך אגב גם אם לא הבנתן עדיין מה הוא המוצר הסופי , אתן עדיין יכולות לפרסם ולשמוע פידבק על רעיונות לא מוגבמרים בתהליך של עיבוד
- כאשר תתחילו להכנס לשבונג אל תשכחו, צריך להאכיל את המפלצת המדיה בהרבה תוכן ולא לוותר
בגוגל טרנדס אתם יכולים למצוא את המילים ואת הטרנדיות בתחום שלכם
- כל הכלים שהצגתי בפניכן בנויים כך שהם נגישים לכל אדם. בכל רמה. מהר מאוד אתם תראו אם רק תנסו כמובן , שכל כלי מאוד אינטואיטיבי ופשוט להבנה